Balbus Games – eestimaine mängukompanii.

Kunagi, kui digitala foorumis veel tegev olin, liitus foorumiga kasutaja Timmo ja hakkas reklaamima enda tehtud eestikeelseid ja eesti ajaloolise taustaga videomänge. Sellest momendist sai minust Timmo mängude suur austaja. Nüüd aga kolades netiavarustes, et otsida infot kunagise väikese eesti mängu “Lembitu” kohta, komistasin otsa Balbus Games kodulehele. Tegemist on pisikese eestimaise mänguloojaga, asub aadressil mangulooja.dragon.ee ja koondab endasse mitmeid pisikesi mänge.

Balbus Games

Tutvustus nende enda kodulehelt:

Tegemist on pisikese rühmitusega, mis tegeleb arvutimängude tegemisega. Grupp on loodud Timmo Liiva poolt 2012 aasta alguses. Balbus Games üheks eesmärgiks on propageerida kodumaiste arvutimängude tegemist.
Arvutimängud on meedia alaliik, mis lubab edasi anda teatud lugu, see on eneseväljenduse üks vorme. Mängude programmeerimine arendab loogilist mõtlemist ning soodustab matemaatiliste oskuste arengut. Leht jagab informatsiooni ning erinevaid ressursse arvutimängude loomiseks, samuti tuuakse ära mõned rühmituse mängud, millest loodetavasti saab inspiratsiooni ammutada. Balbus Games väärtustab Eesti kultuuri ja ajalugu. Seetõttu on ka paljude Balbus Games mängude teema ajas tagasi viidud.

Grupi nimi on inglise pärane seetõttu, et tulevikus oleks lihtne laieneda ka välismaa kanalitele ning leida vastukaja mängudele ka sealse laiema hulga mängurite poolt.

 

Kogu ettevõtmise taga on Timmo Liiva, kes on ka minu otsitud “Lembitu” looja. Lembitu on väikene eestikeelne videomäng, räägib ajast, mil eestit ründasid ristirüütlid ja paneb mängija kartmatu Lembitu rolli, kelle ülesandeks on treenida omale armee ja vastu astuda lähenevale ohule.

Lembitu

 

Kodulehelt on muuseas võimalik allalaadida järgmisi mänge: Lembitu ja selle minimängu, Lahinguätid,   Kindlus, Karm Homne, Tuleraud

Ise olen mänginud Lembitut, Lahinguätte ja Kindlust ning tean neid kindlasti soovitada. Tegemist ei ole küll suuremahuliste main stream videomängudega kuid ka need lihtsad eesti ajaloost rääkivad teosed on täpselt sama võimekad mängija tundideks arvuti ette naelutama. Loodan siiralt, et kodulehel olevad mängud ei jää selle mängukompanii viimasteks teosteks, vaid tulevik toob veelgi rohkem uusi ja põnevaid seikluseid eesti ajaloost. Igastahes soovin jõudu ja jaksu Timmole ning tema tiimile. Tsekake kindlasti Balbus Games kodulehele ja vaadatke mida põnevat MTÜ Mängutegijad pakuvad.

 

Rubriigid: Blogi, Ülevaated. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.