Järgmine konsooligeneratsioon

Mõtlesin, et kirjutaks natuke järgmise põlvkonna konsoolidest. Wii U on juba väljas, jõudluselt pigem hiline siseneja sellesse põlvkonda kui järgmise põlvkonna konsool, kuid mis seal ikka, Nintendo on alati hiilanud pigem mängude ja mängitavusega kui ülepingutatud riistvaraga. Sony andis oma pressikonverentsi juba ära, näidates ainult uut pulti ja hunnikut mänge. Uus konsool kannab nime PS4 ja kõlakate järgi hakkab maksma $500 ja $600, olenevalt versioonist. Suure miinusena puudub uuel Playstationil vanemate mängude tugi ja mänge digitaalselt ostes ei ole neid enam võimalik kõvakettale salvestada vaid mängimine toimub interneti kaudu Sony serverist mängu striimides. See tähendab aga, et need kel interneti ühendus puudub või kes tahab oma konsooli vanasse keset metsa asuvasse kuivkäimlaga maakoju vedada, puudub võimalus ostetud mänge mängida. Jutt käib siis digitaalselt ostetud PS1, PS2 ja PS3 mängudest, kuidas lood PS4 mängudega on, ei tea. Suure plussina tehakse lõpuks seda, mida oodati juba PS3-lt, ehk siis suurt koostööd PS Vita-ga. Nimelt saab kõiki PS4 mänge striimida juhmevabalt PS Vita peale, et siis tolle ekraanil neid mängida saaks. Asi mida tegelikult juba Nintendo Wii U kasutab (pildi lülitamine telerilt puldi ekraanile) aga suur edasiminek Sony mängumaal.

Kellegi nägemus uuest Xboxist

Kellegi nägemus uuest Xbox-ist

Microsofti uut konsooli saame loodetavasti tundma õppida 21 mail, mil toimub nende järgmise põlvkonna konsooli suur esitlus. Siiani oleme kõlakatest kuulnud, et uue konsooli nimi saab olema Xbox Infinity, müügile saabub samal ajal kui PS4 (november 2013) ja umbes sama hinnaga. Suure miinusena toon välja kõlaka, et kasutatud mängud kaotavad uuel konsoolil oma võime tööle minna, kui mängimisel ei kasutata sama kontot millega mängu esmakordselt mängiti. Nimelt seob mäng ennast kontoga, millel ta esmakordselt käivitati ja teiste kontodega seda enam mängida ei saa, suretades sellega välja uue Xboxi kasutatud mängude turu. Suure plussina tooks välja Kinecti järgmise versiooni, mis peaks olema kordades täpsem ja kiirem kui tema vanem vend. Samuti teeb Microsoft katseid millegi revolutsioonilisega, Illumiroom-iga, kes ei tea millega tegu siis SIIT saab näha tutvustavat videot. Kui asi prototüübi staadiumist päris toimiva lõppversioonini jõuab, siis ei saa isegi kasutatud mängude puudumine uue Xboxi ostul takistuseks.

Aga noh, kui palju kõlakates ka tegelikkust on, saame näha aasta lõpus, kui konsoolidele poodi järgi saab minna, seniks aga hoiame silma peal mängugurude tegemistel ja spekuleerime edasi.

Joonas74 out…

Rubriigid: Blogi. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.